Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lindås-Långasjö FF Lindås-Långasjö FF

15:00

Bergkvara AIF

Referat: Lindås BK/Långasjö GoIF - Bergkvara AIF

Lindås/Långasjö - Bergkvara AIF 3-4 (2-2)

Vi startade matchen betydligt bättre än vår förra match och kunde dessutom skapa en rejäl första målchans då Anton M kom fri i straffområdet ute till höger, tyvärr visade Pontus S Nilssson i Bergkvaramålet klass och kunde avvärja det hela. Därefter stod mest spelet still utan att någon tog tag i det hela. Bergkvara lyckades sätta lite press på oss men vår nykomponerade backlinje tillsammans med Fredde stod emot bra. Tyvärr fick vi vår högerback Victor skadad alldeles för tidigt, om det var en snedbelastning av kroppen tack vare lagkaptensbindeln som gjorde att han steg snett lär vi aldrig få veta.. Medan vi plåstrade om Victor fick så Bergkvara en straff sedan bollen träffat armen på Mårten. Straffen placerades säkert i mål och 1-0 Bergkvara.

Efter avsparken så tog det väl ca en minut innan vi skapade en högerhörna. På denna hörna skarvade Malmqvist bollen till den bakre ytan där Jonas omarkerad kunde nicka in bollen i tomt mål till 1-1. Tyvärr så missade sedan en av de assisterande domarna en offside vilket gjorde att gästerna återigen kunde ta ledningen. Dock ska ingen skugga falla på stinsen som missade offsiden, sånt händer! Vi protesterade inte heller utan lät detta passera.

Vi lyckades återigen kvittera Bergkvaras ledning efter att Nilsson serverade Malmqvist ett öppet skottläge i boxen. Dessutom hade Alriksson ett fint avslut efter att ha lurat Bergkvaras högerback ut i korvkön som kunde gett oss ledningen.

I halvtid fick vi dock ett trist besked, Mårten kunde inte fortsätta som mittback vilket gjorde att vår nya backlinje för dagen fick göras om ytterligare en gång. En bit in på andra halvlek så tar också Bergkvara ledningen med 3-2 sedan vi slagit ett felpass. Denna snabba bestraffning råkade vi även utför bara någon minut senare igen då vi tappade bollen på mittplan och 4 sekunder senare fick Freddde hämta ut bollen ur maskorna. Skillnade på ett division 3 lag och oss i fyran är att de straffar oss omedelbart när vi bjuder bort chanser.

Resten av halvleken är inte mycket att hurra för. Varken vi eller gästerna uppträder underhållande och dessutom försvann solen och kylan gjorde sig påmind. Dock lyckades vi snygga till siffrorna återigen när Pavic kyligt avslutade ett mönsteranfall och inspel av Marco. Slutresultatet 3-4.

Vi tar återigen med oss en hel del från denna match. Både positiva och negativa saker. Dessutom är det roligt att se våra 95:or ta för sig mot bra motstånd. Även en av våra 94:or och för dagen mittback Mårten visade under första halvlek att han kunde plocka bort Thom Emilsson i Bergkvara vid mer än ett tillfälle. Vi föll helt enkelt mot ett lag som är snäppet bättre än oss och detta kan vi acceptera!

Nu väntar en fin träningsvecka innan vi återigen tar på oss matchstället!